'FC Utrecht haalt oude Eredivisie-bekende binnen als nieuwe rechtsback'

'FC Utrecht haalt oude Eredivisie-bekende binnen als nieuwe rechtsback'

11-01-2021 15:11
74

Hidde ter Avest keert deze winter waarschijnlijk terug in Nederland. De rechtsback, die onder contract staat bij Udinese, zou volgens Italiaanse media tot een akkoord zijn gekomen met FC Utrecht.

Tweeënhalf jaar geleden vertrok Ter Avest bij FC Twente om het geluk in Udine te gaan beproeven. Daar speelde hij tot dusver 39 competitiewedstrijden, waarin hij geen doelpunten wist te maken. Volgens Tuttomercatoweb zit het avontuur van de rechtsback uit Wierden er echter alweer op, want hij zou tot een akkoord zijn gekomen met FC Utrecht.

De Domstedelingen zoeken nog naar een rechtsback en Ter Avest is volgens de Italianen degene die die vacature gaat invullen. Ook het Algemeen Dagblad rept van gesprekken tussen club en speler en denkt dat de deal gauw afgerond wordt. Daardoor zou het Nederlandse contingent bij Udinese verkleind worden. Naast Ter Avest staan ook Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar onder contract bij de club uit Friuli.

De nu 23-jarige Ter Avest debuteerde in het seizoen 2014/2015 in de Eredivisie namens FC Twente. Na vier seizoenen bij de Tukkers, waarin hij bijna honderd competitiewedstrijden speelde, vertrok hij transfervrij naar de Italiaanse Serie A.