'Het geduld van Ajax met Brobbey is op, misschien verkopen ze hem nog wel'

'Het geduld van Ajax met Brobbey is op, misschien verkopen ze hem nog wel'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 17:31ma 11-01-2021 om 17:31

Het geduld met Brian Brobbey binnen Ajax is wel op. Dat zegt Freek Jansen, clubwatcher namens Voetbal International. De jonge spits heeft nog altijd niet bijgetekend in Amsterdam en dat zit de clubleiding niet lekker.

In de afgelopen maanden heeft Ajax de verbintenissen met diverse jonge talenten verlengd. "Maar het geduld met Brobbey is vanuit Ajax nu wel op", vertelt Jansen tijdens VI LIVE. "En dat is ook logisch, omdat Rensch, Gravenberch, Hansen en Taylor allemaal hebben bijgetekend. Brobbey niet. Het duurt maar en het duurt maar."

Dat de 18-jarige spits niet genoeg perspectief heeft op een doorbraak bij Ajax vindt Jansen geen reden om de onderhandelingen te vertragen. "In de belangrijkste wedstrijd tegen Atalanta mocht hij vanaf het begin starten en ze hebben hem vast bij de selectie gehaald. Hij krijgt zijn kansen echt wel. Misschien wordt hij deze transferwindow nog wel verkocht, maar Ajax sluit ook niet uit dat hij alsnog verlengt."

Op dit moment is Brobbey, net als collega-spitsen Lassina Traoré en Klaas-Jan Huntelaar, geblesseerd. Daardoor stond Zakaria Labyad in de eerste helft tegen PSV in de spits en werd Sébastien Haller gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat denk jij: gaat Brobbey nog bijtekenen?

Ja
22%
Nee
78%
(5461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws