Groningen-trainer Buijs onder de loep: 'Zou stapelgek worden van dat geschreeuw'

Groningen-trainer Buijs onder de loep: 'Zou stapelgek worden van dat geschreeuw'

11-01-2021 18:31
99

FC Groningen is dit seizoen een van de verrassingen van de Eredivisie. Dat heeft De Trots van het Noorden ook aan trainer Danny Buijs te danken, maar de laatste weken wordt de oefenmeester bekritiseerd vanwege zijn gepassioneerde coaching langs het veld.

"Ik zou als speler stapelgek worden van dat geschreeuw vanaf de zijlijn. Maar in Groningen werkt die aanpak prima", vertelt voormalig Groningen-speler Marcel Drent in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Buijs wordt gezien als zeer goede trainer. En als perfectionist. Dat geschreeuw is onderdeel van dat perfectionisme, denk ik. Hij wil alles onder controle houden. Zijn spelers storen zich er niet aan. Sterker: ze hebben het nodig en voelen zich er sterker door."

Oud-trainer Jan Everse is het niet met Drent eens. Hij vraagt zich af of de manier van Buijs de juiste is. "Weet je wat ik me soms nou afvraag, hè. Zou die jongen ook weleens wat van de wedstrijd zien? Ik denk: hoe drukker je bent, des te minder je ziet. Daarom zaten Willem van Hanegem en Johan Cruijff ook altijd zo stil. Ze analyseerden, ze kéken. Logisch. Als je voortdurend bij moet sturen, heb je vooraf je huiswerk niet gedaan."

Groningen staat onder leiding van Buijs op een keurige zevende plaats in de Eredivisie.