Jong PSV pakt de volle buit tegen FC Dordrecht, Jong AZ doet goede zaken

11-01-2021 23:11 Laatste update: 23:05
33

Jong PSV heeft maandagavond drie belangrijke punten gepakt tegen FC Dordrecht, dat hekkensluiter blijft van de Keuken Kampioen Divisie. Het werd 2-3 in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

FC Dordrecht - Jong PSV 2-3
Dordrecht had door het verlies van degradatieconcurrent FC Den Bosch uitstekende zaken kunnen doen tegen Jong PSV, maar blijft onderaan staan. Jong PSV greep vlak voor rust de leiding door een eigen goal van Julius Bliek. Maar na rust maakte Gianni dos Santos weer gelijk.

Jong PSV leek de wedstrijd door twee goals in vijf minuten tijd (van Mathias Kjolo en Nigel Thomas) te beslissen, al maakte Kevin Jansen het toch weer spannend in de slotfase. Maar meer dan 2-3 zat er voor Dordrecht niet in.

Jong PSV schuift een plaats op en staat nu zestiende. Dordrecht (20e) en Den Bosch (19e) hebben beiden elf punten.

FC Den Bosch - Jong AZ 1-2
FC Den Bosch heeft maandagavond een dure nederlaag geleden tegen Jong AZ. Paco van Moorsel zette de thuisploeg met een prachtige volley nog wel op 1-0, maar Jong AZ kwam via Hakon Evjen en Jelle Duin langszij en ging met de drie punten aan de haal.

Den Bosch kende een uitstekende start van de wedstrijd. Van Moorsel zette de thuisploeg al na twaalf minuten spelen op een 1-0 voorsprong, en hoe. Hij volleerde de bal vanuit een moeilijke hoek achter Jong AZ-keeper Mees Bakker, die volslagen kansloos was op deze inzet. Het volgende pareltje van Van Moorsel, die vorige week tegen Jong FC Utrecht ook al op prachtige wijze scoorde.

Genoeg voor de overwinning was het niet. Tien minuten voor rust bracht Evjen Jong AZ weer helemaal terug in de wedstrijd door de bal achter Den Bosch-keeper Konrad Sikking te werken.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen kansen om er met de overwinning vandoor te gaan, maar het waren de Alkmaarders die er met de drie punten vandoor gingen. Jelle Duin werd ongeveer twintig minuten voor tijd de matchwinner door de beslissende 1-2 te maken. Hekkensluiter FC Dordrecht kan Den Bosch in deze speelronde voorbij, wanneer er minstens een punt gepakt wordt tegen Jong PSV. Die wedstrijd wordt maandagavond om 21.00 uur gespeeld.