Woerts komt met EK-nieuws: Het wordt halverwege maart besloten

Woerts komt met EK-nieuws: "Het wordt halverwege maart besloten"

11-01-2021 22:40
67

Halverwege maart wordt duidelijk of het EK in twaalf landen of één land wordt afgewerkt. Sportmarketeer Chris Woerts heeft dat maandag bij Veronica Inside gezegd. Het EK gaat sowieso door.

Door de coronacrisis werd Euro 2020 met een jaar uitgesteld. En of er publiek aanwezig mag zijn, is nog maar de vraag. Het ziet er niet rooskleurig uit. "De UEFA heeft drie scenario's: 70 procent publiek, 30 procent publiek of helemaal geen publiek", zegt Woerts. "Als er geen publiek komt, gaat het naar één land. Engeland, Duitsland, Frankrijk en Rusland zijn dan kandidaat."

Engeland, dat op z'n gat ligt, heeft aangegeven een normale zomer te willen en 24/7 te gaan vaccineren. "Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben goede faciliteiten, maar Rusland zou het makkelijkste zijn, want daar is maar één iemand die alles beslist (Poetin, red.)", zegt Woerts.

"Het gaat sowieso door. Er is geen enkele kans dat het niet doorgaat, want er is te veel tv-geld mee gemoeid en de bonden zijn ervan afhankelijk. Het moet doorgaan, en het gaat ook door. Het wordt halverwege maart besloten (in één land of twaalf landen, red.)." Amsterdam zou een van de speelsteden zijn.