Bericht uit Rusland: Promes wil Ajax verlaten voor Spartak Moskou

Bericht uit Rusland: Promes wil Ajax verlaten voor Spartak Moskou

11-01-2021 22:55 Laatste update: 12-01-2021 00:42
199

Quincy Promes ziet een terugkeer bij Spartak Moskou wel zitten. Althans, dat bericht sijpelt door vanuit Rusland. Ajax zou niet onwelwillend tegenover een vertrek staan.

Dat meldt het Russische Sports. Promes werd vorige maand opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij is (nog) niet schuldig bevonden, maar zijn reputatie in Nederland heeft wel een flinke deuk opgelopen. Dat zou een van de redenen zijn waarom Promes een rentree bij Spartak wel ziet zitten, aldus Sports. Daarnaast vallen de sportieve prestaties wat tegen. Vorig seizoen scoorde Promes twaalf keer in twintig Eredivisie-wedstrijden, dit seizoen staat de teller op zes goals in vijftien duels. 

Het lijkt geen toeval dat Promes weer in verband wordt gebracht met de club waar hij ruim vier seizoenen furore maakte. Halverwege december werd in Russische media al melding gemaakt van belangstelling van Spartak Moskou in Promes. De interesse zou er nog steeds zijn.

Volgens Sports bestaat de kans dat Promes Ajax gaat verlaten voor Spartak Moskou, maar dat hangt ook af van de clubs. Ajax betaalde rond de vijftien miljoen euro aan Sevilla voor Promes en lijkt in ieder geval een deel daarvan terug te willen zien.

Overigens is het Sport-Express, dat vorige maand schreef over belangstelling van Spartak Moskou, opgevallen dat Promes Instagram-oproepen van supporters om naar Moskou te komen liket. Promes ligt bij Ajax nog tot 2024 vast.