Willem II-ontslag niet aan de orde: 'Dat is niet voor niets gebeurd'

Willem II-ontslag niet aan de orde: 'Dat is niet voor niets gebeurd'

12-01-2021 06:41 Laatste update: 09:33
25

De druk op Adrie Koster bij Willem II neemt steeds verder toe. De ploeg uit Tilburg staat na de vijfde plaats van vorig seizoen op een zeer teleurstellende zeventiende plaats. Over een mogelijk vertrek denkt de oefenmeester niet na.

Willem II verloor afgelopen weekend met 2-1 op bezoek bij VVV-Venlo. Giorgios Giakoumakis zorgde diep in de blessuretijd van de wedstrijd voor bedroefde gezichten bij de Tilburgers. "We komen op 1-0 en krijgen meerdere kansen om de voorsprong verder op te voeren", stelt Koster in gesprek met De Telegraaf. "Dat laten we na en in de tweede helft zie je het wegebben bij ons. Dan krijgen we een ongelukkige penalty tegen en in de blessuretijd verliezen we de wedstrijd zelfs nog geheel onverdiend. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg."

De druk van buitenaf neemt toe, maar binnen de club is het nog rustig. Koster maakt zich geen zorgen over zijn baan en een mogelijk ontslag. "Dat is niet aan de orde. Nog niet zo lang geleden is mijn contract verlengd. Dat is niet voor niets gebeurd. Zowel de club als ik heeft er vertrouwen in om met elkaar door te gaan. Ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk in te vullen en de situatie om te keren."

De spelers van Willem II zouden na de wedstrijd tegen VVV eigenlijk een vrije dag krijgen, maar die werd door Koster geschrapt. De trainer maakt zich zorgen. "Het zou gek zijn als we ons geen zorgen maken als je op de positie staat waar wij staan", vervolgt hij. "Dat doen we al een tijdje. We moeten alles doen om de rust te bewaren. Maar het is wel duidelijk dat het nu alle hens aan dek is."