Van 'lachertje' naar solide Feyenoord-keeper: 'Ga de strijd aan, weet Justin ook'

Van 'lachertje' naar solide Feyenoord-keeper: 'Ga de strijd aan, weet Justin ook'

12-01-2021 07:10
60

Waar er bij de transfer van Nick Marsman naar Feyenoord nog wat lacherig werd gedaan over de sluitpost, is dat nu wel anders. De keeper staat door de blessure van Justin Bijlow noodgedwongen onder de lat bij de Rotterdammers en is nauwelijks op een fout te betrappen. Hij geeft aan dat het wel even wennen was.

"Als keeper heb je wedstrijdritme nodig om er helemaal in te komen", vertelt Marsman in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij werd in De Kuip als derde doelman gepresenteerd, achter Bijlow en Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde vertrok naar de Verenigde Staten om te gaan spelen voor Los Angeles FC. Toen Bijlow vervolgens geblesseerd uitviel, greep Marsman zijn kans.

"Uiteindelijk is het toen snel gegaan", geeft hij toe. "Ik heb een aantal wedstrijden kunnen spelen en toen Kenneth wegging, ben ik een plekje opgeschoven naar tweede keeper." Woensdag neemt Feyenoord het op tegen PEC Zwolle, aanstaande zondag staat De Klassieker tegen Ajax op het programma. Na dat duel hoopt Bijlow het stokje weer over te nemen van Marsman. "Ik ga altijd de strijd aan, dat weet Justin ook. Het is aan mij om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Het uiterste uit elkaar halen, dat is hoe het moet."

Het wordt voor Feyenoord een flinke uitdaging om Marsman na dit seizoen te behouden. De keeper beschikt over een aflopend contract en kan daardoor de gesprekken aangaan met geïnteresseerde clubs.