Letsch lovend: 'Extreem belangrijk, een van beste centrumverdedigers Eredivisie'

Letsch lovend: 'Extreem belangrijk, een van beste centrumverdedigers Eredivisie'

12-01-2021 08:09
57

Thomas Letsch is zeer te spreken over de prestaties van Danilho Doekhi dit seizoen. De Vitesse-trainer vergeleek de centrale verdediger eerder al met Ajax-speler Perr Schuurs en vindt dat Doekhi een van de beste verdedigers van de Eredivisie is.

"Danilho is extreem belangrijk. Hij is een van de beste centrumverdedigers van de Eredivisie", begint Letsch zijn lofzang over Doekhi in gesprek met de NOS. "Natuurlijk wordt er meer over Oussama Tannane, Riechedly Bazoer en de aanvallende spelers gesproken. Maar het is heel belangrijk voor het elftal dat je stabiel bent en doelpunten voorkomt. Daar is iedereen verantwoordelijk voor, maar Doekhi, Jacob Rasmussen en ook Tomas Hajek doen een super job."

Letsch geeft aan dat Doekhi een aantal zeer sterke punten heeft en hard aan zijn ontwikkeling blijft werken. "Hij speelde vorig jaar al fantastisch en dit seizoen heeft hij iedere wedstrijd op het hoogste niveau gepresteerd. Danilho maakt bijna geen fouten en is een absolute teamspeler, een heel rustige speler. Al kan hij wel emotioneel zijn, maar hij heeft zich ook op dat vlak ontwikkeld."

De centrale verdediger probeert wat meer uit de spotlights te blijven dan een aantal van zijn teamgenoten, maar is erg belangrijk voor Vitesse. "Hij coacht andere spelers heel goed", aldus Letsch. "Hij is rustiger dan andere spelers en wellicht valt hij daardoor minder op, maar hij is niet voor niets reserve-aanvoerder."