'Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen'

'Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen'

12-01-2021 08:23
83

De nood is hoog bij FC Emmen. De ploeg van trainer Dick Lukkien is de hekkensluiter in de Eredivisie en de supporters proberen er alles aan te doen om de club op het hoogste niveau te houden. Ze zijn een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor versterkingen.

Het doet de supporters pijn dat ze Emmen dit seizoen niet kunnen steunen tijdens de wedstrijden. Daarom willen ze hun steun op een andere manier laten blijken. Vanaf dinsdag 12 januari, 12.12 uur, kan er geld gedoneerd worden zodat Emmen nieuwe spelers kan halen deze transferperiode.

"Nu we niet in het stadion kunnen zijn, is dit volgens ons de enige manier waarmee wij als supporters het gevoel krijgen dat wij er alles aan hebben gedaan om Emmen te behouden voor de Eredivisie", vertelt Daan Hooiveld, woordvoerder van het supporterscollectief, tegen RTV Drenthe. "Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen. Daarvan kan de club meerdere goede spelers aantrekken."

Hooiveld geeft toe dat Emmen een belangrijke club is voor de hele provincie Drenthe. "Als ik vroeger zei dat ik uit Drenthe kwam, keken ze me met een schuin oog aan, maar nu vraagt iedereen meteen naar FC Emmen. Bedrijven vestigen zich hier nu ook sneller dan voorheen. Het zou daarom een doodsteek voor zowel de club als de gehele provincie zijn wanneer het Drentse Eredivisie-avontuur in 2021 tot een einde komt."