'Overmars trok vlak voor kerstreces aan Ajax-bel en informeerde bij scouting'

'Overmars trok vlak voor kerstreces aan Ajax-bel en informeerde bij scouting'

12-01-2021 10:25
159

Marc Overmars besloot na het kleurloze gelijkspel van Ajax bij Willem II (1-1) door te pakken voor een nieuwe spits. Dat schrijft Voetbal International in een reconstructie. Vorige week werd Sébastien Haller gepresenteerd in Amsterdam.

Binnen Ajax heerste de gedachte dat het in de winterse transferperiode moeilijk zou worden om nieuwe spelers aan te trekken, maar dat sloeg om na het gelijkspel tegen Willem II. Overmars trok intern aan de bel, meldt Voetbal International. In de zoektocht naar een directe versterking informeerde de directeur spelersbeleid van Ajax bij de scouting naar de mogelijkheden voor de spitspositie. De naam van Haller kwam 'veelvuldig' terug.

Ajax besloot vervolgens door te pakken en trok een recordbedrag uit voor Haller, die voor 22,5 miljoen euro overkwam van West Ham United. Hij tekende tot de zomer van 2025. De Frans-Ivoriaanse spits, eerder actief bij Auxerre, FC Utrecht en Eintracht Frankfurt, maakte zondag zijn debuut als invaller in de Eredivisie-topper tegen PSV (2-2). Voor die wedstrijd sloot Overmars meer transferactiviteit in Amsterdam niet uit.