Vier presidentskandidaten over bij Barça, Laporta heeft beste papieren

Vier presidentskandidaten over bij Barça, Laporta heeft beste papieren

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 10:44di 12-01-2021 om 10:44

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 14:57do 14-01-2021 om 14:57

Bij FC Barcelona zijn er na maandagavond nog vier presidentskandidaten over. Joan Laporta ligt op dit moment op pole position om de nieuwe president van de club te worden.

Dat meldt Barcelona via haar clubkanalen. In aanloop naar de presidentsverkiezing op 24 januari moesten de negen kandidaten maandag minimaal 2.257 handtekeningen aandienen. Dat is Laporta, Víctor Font, Toni Freixa en Emili Rousaud gelukt. Met 10.272 steunbetuigingen heeft Laporta veruit de meeste handtekeningen opgehaald.

Laporta is al eerder voorzitter geweest van de Catalaanse club, vanaf 2003 tot en met 2010. Laporta kwam tijdens zijn presidentscampagne groot in het nieuws, doordat hij een levensgroot portret van zichzelf vlak bij het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid liet ophangen. In de Spaanse media heeft Laporta zich in het verleden positief geuit over hoofdtrainer Ronald Koeman, al droomt Laporta ervan om Pep Guardiola terug te halen naar Camp Nou.

Font is met 4.713 opgehaalde handtekeningen de op één na populairste kandidaat. De 48-jarige zakenman heeft meermaals gezegd dat hij Xavi graag wil aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer van Barça en dat Koeman wat hem betreft het veld moet ruimen. Xavi zei onlangs dat hij tot en met het WK van 2022 in Qatar werkzaam wil blijven. Font kwam vrij snel na dat nieuws met een statement naar buiten dat hij als president 'de seizoenkaarten van alle leden uit eigen zak betaalt' als hij Xavi niet zou weten aan te trekken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws