FC Twente verbaasd door aanstaande FC Utrecht-transfer: 'Tikkeltje teleurgesteld'

FC Twente verbaasd door aanstaande FC Utrecht-transfer: 'Tikkeltje teleurgesteld'

12-01-2021 11:20
106

De aanstaande transfer van Hidde ter Avest naar FC Utrecht zorgt voor verbazing bij FC Twente. Jan Streuer, technisch directeur van de Enschedese club, is 'een tikkeltje teleurgesteld'.

Ter Avest verruilde FC Twente in 2018 voor Udinese. Hij lijkt nu te kiezen voor FC Utrecht, dat hem tot het einde van het seizoen wil huren van de Italiaanse club. "Dat is zijn goed recht natuurlijk, maar we zijn wel een tikkeltje teleurgesteld", zegt Streuer tegen TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

"Vooral ook, omdat de speler zichzelf heeft aangeboden bij ons", vervolgt de technisch directeur van Twente. "Wij wisten op dat moment nog niet eens dat hij weg wilde en kon bij Udinese. Dus we hadden we het gevoel dat hij ook echt naar Twente wilde."

Twente heeft met Tyronne Ebuehi een sterke rechtsback in huis, maar de kans is klein dat de Enschedese club aan het einde van het seizoen financieel in staat is om de koopoptie in het huurcontract van de Benfica-verdediger te lichten. Ter Avest had hem kunnen opvolgen, al wilde Twente hem per direct overnemen van Udinese.

"Kijk, Tyronne zet je niet op de bank. Hij doet het geweldig", verklaart Streuer. "Dus we hadden met elkaar een half seizoen moeten overbruggen, maar ik denk dat Ter Avest ook op andere posities uit de voeten had gekund. Blijkbaar heeft hij nu gekozen voor een club waar hij direct kan spelen en meer kan verdienen. Financieel kunnen wij nou eenmaal niet tegen Utrecht op."