PSV neemt afscheid van Hendrix: akkoord met Spartak Moskou over transfer

PSV neemt afscheid van Hendrix: akkoord met Spartak Moskou over transfer

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 18:09di 12-01-2021 om 18:09

Laatste update: dinsdag 12 januari 2021 om 18:26di 12-01-2021 om 18:26

Jorrit Hendrix staat voor een vertrek bij PSV. De Eindhovense club heeft met Spartak Moskou een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een transfer, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Als alle formaliteiten zijn afgerond en Hendrix de medische keuring met succes doorstaat, tekent de 25-jarige middenvelder een contract in Rusland. "Jorrit is van grote waarde geweest voor PSV. Ik spreek namens de gehele club als ik zeg dat we hem deze overstap van harte gunnen", zegt technisch manager John de Jong op de clubsite. Hendrix was sinds 2004 actief bij PSV, toen hij op achtjarige leeftijd werd opgenomen in de jeugdopleiding.

In 2013 maakte Hendrix de overstap naar de A-selectie. Hij won drie landstitels en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2016 reikte hij met PSV tot de achtste finale in de Champions League. De linkspoot speelde in totaal 239 wedstrijden in het rood-wit.

“Jorrit heeft zijn sporen als PSV’er verdiend”, reageert De Jong. “Hij is op jonge leeftijd naar PSV gekomen, is hier uitgegroeid tot een belangrijke A-selectiespeler en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van meerdere prijzen. Zo zien we dat graag. We wensen Jorrit heel veel geluk en succes bij zijn nieuwe club."

Hendrix vertrekt donderdag naar Dubai, waar Spartak verblijft voor een trainingskamp. Daar worden de keuring en resterende formaliteiten afgerond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws