Promes enthousiast: 'Hij bracht heel veel bravoure en rust in het team'

Promes enthousiast: 'Hij bracht heel veel bravoure en rust in het team'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 18:40di 12-01-2021 om 18:40

Quincy Promes is blij met de lovende woorden van Erik ten Hag na de Eredivisie-topper tegen PSV. De trainer van Ajax vond dat de Oranje-international één van de spelers was die de Amsterdammers op sleeptouw nam, na de snelle 0-2 achterstand.

"Dat is een groot compliment. Je probeert op het veld een verlengstuk te zijn van de trainer. In zulke grote wedstrijden hebben we leiders nodig. Of ik dat ben of Nico (Tagliafico, red.) of Dusan (Tadic, red.); we hebben iedereen nodig", vertelt Promes tegen Ajax TV.

"We hadden het na die tegengoals even heel moeilijk", vervolgt de 29-jarige aanvaller. "Maar we bleven geloven in onszelf en wisten dat we onze kansen zouden krijgen. Ik vind het knap dat we nog 2-2 hebben weten te maken en dat zelfs de 3-2 nog in de lucht hing."

Promes kijkt daarom met veel vertrouwen uit naar de andere duels in januari. Ajax neemt het donderdag op tegen FC Twente en speelt zondag alweer tegen Feyenoord. Ook komt de ploeg van Ten Hag AZ twee keer tegen, in de Eredivisie en de KNVB Beker. "We voelen ons goed, spelers worden weer fit en we hebben er een aanwinst bij."

Daarmee doelt Promes op Sébastien Haller, die tegen PSV als invaller debuteerde. "Hij is een targetman en hield de ballen heel goed bij zich. Bij die tweede goal was hij goed betrokken met de assist. Hij bracht heel veel bravoure en rust in het team. Dat hadden we nodig. Hij mag terugkijken op een goede invalbeurt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws