Koeman en De Jong azen op eerste Barça-prijs: 'We verbeteren ons enorm'

Koeman en De Jong azen op eerste Barça-prijs: 'We verbeteren ons enorm'

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 20:55di 12-01-2021 om 20:55

Ronald Koeman en Frenkie de Jong willen deze week hun eerste prijs veroveren met FC Barcelona. De Nederlandse trainer zal ondanks het drukke programma geen spelers rust gunnen in de halve finale van de strijd om de Spaanse Supercup.

Barça neemt het woensdag op tegen Real Sociedad, de nummer vijf van La Liga. "Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons. Misschien is dit niet de belangrijkste prijs van het seizoen, maar we willen wel winnen. We gaan het sterkste elftal op de been brengen om in die finale terecht te komen", zegt Koeman op de persconferentie. De voormalig bondscoach van Oranje heeft goed nieuws uit de ziekenboeg. "Messi, De Jong en Dest hadden last, maar zij zijn beschikbaar."

Ook De Jong blikt vooruit op het treffen met de Basken. De oud-Ajacied lijkt helemaal opgeleefd in Spanje en naar eigen zeggen profiteert hij van zijn nieuwe rol. "Ik speel iets meer naar voren dan voorheen en de coach vraagt me om meer in de aanval te doen, waardoor ik me nu veel comfortabeler voel", zegt de 23-jarige middenvelder. 

"Ik voel me op dit moment heel goed en het team verbetert enorm. We hebben onze eerste drie wedstrijden van het jaar gewonnen en we spelen ook soepeler. Er waren veel veranderingen tijdens de zomer en daardoor kenden we een moeilijke start. Plus het feit dat we amper een voorbereiding hadden", aldus De Jong.

De winnaar van het duel tussen Barcelona en Real Sociedad neemt het zondag in de finale op tegen Real Madrid of Athletic Bilbao.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws