Bakis volgt 'ketchupfles-theorie' en schiet Heracles langs armzalig Emmen

12-01-2021 22:48
88

Sinan Bakis heeft Heracles Almelo bijna in zijn eentje langs Emmen geschoten. De Turks-Duitse spits, die nog niet had gescoord voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, schoot uit het niets uit zijn slof en maakte een hattrick. Rai Vloet mocht ook nog scoren: 4-0.

Voor de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Emmen had Bakis nog niet gescoord en was er kritiek op het functioneren van de spits, die niet van het gewenste niveau zou zijn. Dinsdagavond nam de Duitse Turk wraak. In de eerste helft kwam hij van de hatelijke nul af: Bakis stond op de goede plek toen een hoekschop voor zijn voeten viel en tikte van dichtbij binnen: 1-0

Nog voor rust werd het ook 2-0 dankzij Bakis, maar daar had hij wel wat hulp van Emmen-keeper Dennis Telgenkamp voor nodig. Die liet het houdbare schot in de korte hoek van de 26-jarige spits door, waardoor de 'ketchupfles-theorie' weer opgaat. Die luidt dat een spits na zijn eerste goal veel gemakkelijker aan meer doelpunten komt en dat bewees Bakis ook in de tweede helft.

Na 63 minuten voltooide hij namelijk zijn hattrick. De Turk vond de bal voor zijn voeten na een scrimmage en mikte de bal precies in de hoek, waardoor hij Heracles in veilige haven schoot. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Emmen, want vier minuten voor tijd maakte Rai Vloet het kwartet vol. Dat legde de problemen van de ploeg van trainer Dick Lukkien pijnlijk bloot.

De ploeg uit Drenthe had namelijk niets in te brengen in het Erve Asito, speelde een kansloze wedstrijd en moet na zestien wedstrijden zonder zege serieus rekening gaan houden met degradatie. De achterstand op de 'veilige' zestiende plaats van ADO Den Haag is vijf punten en die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. Heracles is door de overwinning nu de nieuwe nummer elf.