Danilo denkt na over Ajax-toekomst: 'Als er zoveel betaald wordt, gaat hij spelen'

Danilo denkt na over Ajax-toekomst: 'Als er zoveel betaald wordt, gaat hij spelen'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 06:55wo 13-01-2021 om 06:55

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 14:06wo 13-01-2021 om 14:06

Danilo Pereira ziet zijn toekomst bij Ajax enigszins somber in, vertelt hij aan de Volkskrant. De 21-jarige Braziliaan acht recordaankoop Sébastien Haller een maatje te groot om uit de spits te verdrijven in Amsterdam.

Danilo durfde de concurrentie met Lassina Traoré, Brian Brobbey en in mindere mate Dusan Tadic en Zakaria Labyad nog wel aan, maar weet dat de Fransman niet snel uit de basis verdwijnt. "Concurrentie is goed, je moet niet te comfortabel worden. Maar als er zoveel geld wordt betaald dan weet je dat hij gaat spelen", zegt de aan FC Twente verhuurde aanvaller.

Op dit moment zit Danilo in onzekerheid over zijn toekomst. "Ik ben niet verdrietig of zo, ik heb wel een hoop om over na te denken. Mijn zaakwaarnemer praat met Ajax. Wat de bedoeling is. Ik heb geen idee op dit moment", zegt de Braziliaan, die een contract tot medio 2022 heeft in de Johan Cruijff Arena.

Danilo neemt het donderdag met FC Twente op tegen Ajax. Na de zege in de vorige ontmoeting (1-2) kreeg hij complimenten van directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Erik ten Hag. "Dat was mijn doel dit seizoen, om mensen die aan me twijfelen te overtuigen dat ik de Eredivisie aankan."

Ten Hag maakte voor het seizoen duidelijk dat er voor Danilo weinig perspectief was bij Ajax. "Hij zag me niet snel basisspeler worden. Verhuren was de beste optie. Mijn droom blijft in de Champions League spelen met Ajax." De topscorerstitel in de Eredivisie zou hem een boost geven. "Dat is sowieso goed voor mijn naam."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ajax Danilo beter verkopen?

(3424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws