Domènech: Ajax-spits Brobbey is in beeld bij Borussia Dortmund

Domènech: Ajax-spits Brobbey is in beeld bij Borussia Dortmund

13-01-2021 07:12
133

Een opvallend gerucht uit Spanje: Brian Brobbey zou in de belangstelling staan van Borussia Dortmund. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft Ajax al geïnformeerd dat de achttienjarige spits zijn contract niet gaat verlengen, meldt het Catalaanse tv-programma Onze.

Verslaggever Oriol Domènech, die eerder aankondigde dat Marc Overmars aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is, noemt Brobbey een kandidaat voor Dortmund, dat na dit seizoen mogelijk topschutter Erling Haaland ziet vertrekken. De Nederlandse jeugdinternational is komende zomer transfervrij en mag al met andere clubs onderhandelen. Zijn perspectief bij Ajax is verder vertroebeld door de recordtransfer van Sébastien Haller voor 22,5 miljoen euro.

Directeur voetbalzaken Overmars en trainer Erik ten Hag balen van de situatie van Brobbey. "Hij moet een keuze maken. Het is aan hem, het is zijn carrière. Hij heeft het recht om met andere clubs te praten. Maar doodzonde is het wel", zei Ten Hag in aanloop naar de topper tegen PSV. Overmars gaf tegelijkertijd aan dat Ajax de hoop nog niet opgeeft. "Ik hoop absoluut dat hij bijtekent, omdat hij alles in zich heeft om hier te slagen."