Schmidt: 'Die ontwikkeling zullen we tonen in volgende duel met Ajax'

Schmidt: 'Die ontwikkeling zullen we tonen in volgende duel met Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 07:56wo 13-01-2021 om 07:56

PSV-trainer Roger Schmidt beaamt dat Mario Götze node werd gemist in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De Eindhovenaren moeten het nog zo'n twee weken zonder de Duitse spelmaker stellen.

"Natuurlijk misten we hem tegen Ajax", zegt Schmidt tegen De Telegraaf. "Mario heeft de kwaliteit om onder druk van een tegenstander de bal altijd bij zich te houden en spelers in positie te brengen. Op momenten als in Amsterdam, heb je soms een kettingreactie nodig, die daarmee begint. Je hebt dan één goede aanname of pass nodig om onder de druk vandaan te komen en vooruit te kunnen spelen."

"Dat is een kwaliteit die Mario heeft, maar ook andere jonge spelers bij ons hebben", vervolgt de Duitse oefenmeester. "Alleen voor een aantal behoorde dit duel tot de eerste kennismakingen met topniveau. We kunnen de wedstrijd tegen Ajax gebruiken voor de individuele en de teamontwikkeling. En ik ben er zeker van dat we die ontwikkeling ook zullen tonen in ons volgende duel tegen Ajax, over een paar weken alweer (28 februari, red.)."

Götze moet woensdagavond ook de clash met AZ aan zich voorbij laten gaan. "Mario was een goede speler voor het duel bij Ajax geweest, zeker weten", aldus Schmidt. "Dat liet hij ook zien in Granada, waar hij in mijn ogen de beste speler op het veld was. We misten hem zondag, maar ondanks dat speelden we een goede wedstrijd en waren we in staat gelijk te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws