Strootman: 'Ik moest deze kans pakken, zat in situatie die niet goed was'

Strootman: 'Ik moest deze kans pakken, zat in situatie die niet goed was'

13-01-2021 08:13
28

Kevin Strootman kon een transfer naar Genoa niet laten lopen. Dat vertelt de dertigjarige middenvelder na aankomst in Italië aan Sky Sport Italia. Alleen de medische keuring scheidt hem nog van een terugkeer in de Serie A.

"Ik ben heel blij om weer in Italië te zijn", zegt Strootman, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Olympique Marseille, waar hij overbodig was. "Ik heb genoten van mijn vijf eerdere jaren hier (bij AS Roma, red.). Vervolgens ging ik naar Frankrijk, maar deze kans moest ik pakken."

Strootman raakte onder meer zijn plek in de selectie van Oranje kwijt. "Ik zat in een situatie die niet goed voor mij was, want ik heb dit seizoen niet veel gespeeld", stelt de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV, die ook in de belangstelling stond van Cagliari. "Ik sprak met mijn familie, we wilden terug naar Italië. Genoa toonde meteen interesse en deed er alles aan om mij binnen te halen, dus daarom koos ik voor ze. Ik wil het team helpen en wat ervaring toevoegen."

Bij Genoa is Strootman de opvolger van Lasse Schöne, wiens contract onlangs werd ontbonden. De ploeg staat momenteel zeventiende in de Serie A, net boven de rode streep. "Ik heb de laatste wedstrijd van ze bekeken, ze hebben een aantal heel goede spelers." Genoa treft woensdagavond Juventus in de Coppa Italia, zondag wacht Atalanta Bergamo in de Serie A.