Van Galen vindt dat AZ voorbeeld Ajax moet volgen: 'Haller geweldige aankoop'

Van Galen vindt dat AZ voorbeeld Ajax moet volgen: 'Haller geweldige aankoop'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 08:36wo 13-01-2021 om 08:36

AZ-icoon Barry van Galen vindt dat de Alkmaarders zich hadden moeten versterken met Lasse Schöne. De Deense routinier is transfervrij na zijn vertrek bij Genoa, maar zijn komst heeft na het 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle al geen zin meer, meent de oud-middenvelder.

"Ze hadden Lasse Schöne moeten halen. Alleen heeft dat nu geen nut meer, want je doet niet meer mee om de titel", zegt Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International. De ploeg van coach Pascal Jansen heeft na vijftien duels een achterstand van zeven punten op koploper Ajax.

"Het was perfect geweest voor de laatste maand richting de titel", vervolgt Van Galen over Schöne. "Dan had je de ervaring van Ron Vlaar gehad en Schöne zijn trap. Maar nu je niet meer meedoet om de titel, kun je beter de jongere spelers een kans geven, zoals Tijjani Reijnders."

Van Galen stelt dat AZ een voorbeeld moet nemen aan Ajax. "Ajax doet ook niks anders nu. Die halen allemaal gearriveerde spelers terug. Dat werkt veel beter. Die focussen zich op de eigen jeugd en halen alles terug uit het buitenland. Dat is veel beter dan uit de Nederlandse competitie. Die zijn lang niet zo ver. Ik vind Haller bijvoorbeeld een geweldige aankoop."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws