Zenden vergelijkt Zahavi met oud-ploeggenoot Chelsea: 'Betaalt zichzelf terug'

Zenden vergelijkt Zahavi met oud-ploeggenoot Chelsea: 'Betaalt zichzelf terug'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 10:59wo 13-01-2021 om 10:59

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 11:21wo 13-01-2021 om 11:21

Boudewijn Zenden is tevreden over de ontwikkeling die Eran Zahavi doormaakt bij PSV. De spitsentrainer looft de mentaliteit van de Israëlische spits, die na de training vaak op het trainingsveld blijft om verder te trainen. Het doet Zenden denken aan zijn oud-ploeggenoot Frank Lampard.

"Het is een ervaren speler die in het verleden veel goals heeft gemaakt. En dan kunnen mensen wel zeggen dat het in Israël of China was, maar je zult ze toch moeten maken", vertelt Zenden over Zahavi in gesprek met de NOS. "Als je ziet hoe hij traint. Hij weet wat hij wil. Hij is ook altijd extra aan het afwerken na de training. Zahavi is echt een trainingsbeest."

Zenden vergelijkt de spits met één van zijn oud-ploeggenoten bij Chelsea. "Hij doet mij denken aan Frank Lampard. Die bleef na de training ook altijd nog met een zak met twintig ballen achter op het veld, dan ging hij op het doel schieten. Dan is het geen verrassing dat het in de wedstrijd eruit komt. Als je investeert, betaalt het zichzelf terug."

Vooral de connectie met Donyell Malen lijkt uitstekend. De jonge aanvaller was twee keer de aangever bij de treffers van Zahavi tegen Ajax. "Ze weten elkaar goed te vinden. Dat is ook winst die we behaald hebben", stelt Zenden. "Beiden zijn gewend om alléén in de spits te spelen in plaats van met z'n tweeën. Dat moesten ze even met elkaar afstemmen. De goals komen dus zeker niet als een verrassing."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws