Bosz wint transferstrijd van Ajax: goedkope Fosu-Mensah naar Bundesliga

Bosz wint transferstrijd van Ajax: goedkope Fosu-Mensah naar Bundesliga

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 16:29wo 13-01-2021 om 16:29

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 16:46wo 13-01-2021 om 16:46

Bayer Leverkusen heeft zich versterkt met Timothy Fosu-Mensah. Leverkusen haalt hem voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro op bij Manchester United en is daarmee Ajax te slim af.

Leverkusen maakt de komst van Fosu-Mensah via de officiële kanalen bekend. De verdediger is woensdag medisch gekeurd bij Die Werkself en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder al dat Ajax Fosu-Mensah naar de Johan Cruijff Arena wilde halen, maar Leverkusen was slagvaardiger. De verdediger komt bij zijn nieuwe club aardig wat landgenoten tegen: Daley Sinkgraven speelt voor Die Werkself, terwijl Hendrie Krüzen en Rob Maas deel uitmaken van de technische staf van trainer Peter Bosz.

Simon Rolfes, 'Sportdirektor' van Bayer, legt op de clubsite uit hoe Fosu-Mensah zijn team zal versterken. "Het is een technische, snelle en sterke verdediger die als rechtsback en in het centrum kan spelen", zo valt er te lezen. "Door hem te halen hebben we na het uitvallen van Santiago Arias en Mitchell Weiser weer opties in de verdediging. Timothy is nog jong en zal zich bij ons verder ontwikkelen."

Zelf onderstreept de drievoudig Oranje-international het belang van de aanwezigheid van Peter Bosz. "Ik heb veel met hem gesproken en dat heeft me ervan overtuigd dat ik in Leverkusen veel perspectief heb", legt Fosu-Mensah uit. "Ik ga naar een zeer sterke competitie, waarin deze club tot de topploegen behoort. Ik kijk daar zeer naar uit en ook naar de samenwerking met de trainer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws