'Er is kwaliteit bij Ajax en PSV, maar ik zie ook een Feyenoord dat beter wordt'

'Er is kwaliteit bij Ajax en PSV, maar ik zie ook een Feyenoord dat beter wordt'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 17:15wo 13-01-2021 om 17:15

Regi Blinker denkt dat de meeste mensen Feyenoord te snel afschrijven in de titelrace. De voormalig aanvaller van de Rotterdammers is het daar niet mee eens, maar stelt dat de 'underdogpositie' wel zijn voordelen heeft.

Blinker stoort zich aan het feit dat Feyenoord niet wordt gezien als serieuze titelkandidaat. "Ondanks alles staan ze nog gewoon netjes in de top van de Eredivisie", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Maar blijkbaar menen kenners dat de strijd om het kampioenschap alleen tussen Ajax en PSV gaat. Nou, prima. Ik vind het eigenlijk wel lekker dat Feyenoord niet als één van de kandidaten wordt gezien."

De Rotterdammers kunnen volgens de gewezen vleugelaanvaller nog wel eens gaan verrassen. "Ik zie ook wel dat er bij Ajax en PSV heel veel kwaliteit rondloopt. Maar ik zie ook een Feyenoord dat elke week beter wordt, waar met Dick Advocaat een coach werkt die weet hoe je spelers moet raken en hoe je resultaten moet halen in de top. En, nog een belangrijke eigenschap van dit Feyenoord: er staat een team."

Als Feyenoord woensdagavond van PEC Zwolle wint krijgt het aanstaande zondag de kans om te bewijzen dat het mee kan doen om de titel. Dan speelt het in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. "Het wordt een interessante testcase", laat Blinker optekenen. "En, nogmaals, laat iedereen vooral blijven roepen dat Feyenoord geen titelkandidaat is. Géén titelkandidaat, dus."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Blinker?

(740 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws