Juventus bekert met onverwacht veel moeite door, eerste PSG-prijs voor Pochettino

13-01-2021 23:15 Laatste update: 23:15
19

Juventus, zonder Matthijs de Ligt, heeft met onverwacht veel moeite de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Genoa wist in Turijn een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar moest in de verlenging alsnog buigen.

Juventus-Genoa 3-2 (na verlenging)
Ook Juventus had een half uurtje overwerk. La Vecchia Signora stond dankzij Dejan Kulusevski en Álvaro Morata na 23 minuten op een 2-0 voorsprong en leek een probleemloze bekeravond tegemoet te gaan. De nummer zeventien van de Serie A vocht zich echter knap terug: dankzij een rake kopbal van oude Heracles-bekende Lennart Czyborra en een fraaie krul van Filippo Melegoni werd het 2-2 en dwong Genoa een verlenging af. Juventus liet Cristiano Ronaldo nog invallen en bekerde alsnog door: de eveneens ingevallen Hamza Rafai frommelde de winnende 3-2 binnen.

Paris Saint-Germain – Olympique Marseille 2-1
Mauricio Pochettino heeft zijn eerste prijs als trainer van Paris Saint-Germain binnen. PSG verzekerde zich tegen rivaal Olympique Marseille van zijn achtste Trophée des Champions-zege op rij. Mauro Icardi werkte vlak voor rust de score door de bal in twee instanties voorbij Steve Mandanda te werken: 1-0. Neymar viel na ruim een uur in en besliste de wedstrijd vlak voor tijd via de strafschopstip. Dimitri Payet zorgde nog voor een aansluitingstreffer, maar die 2-1 kwam te laat voor L'OM.

Tottenham Hotspur-Fulham 1-1
Tottenham Hotspur was medio december nog volop in de race voor zijn eerste Premier League-titel ooit, maar lijkt zijn titeldroom in de ijskast te moeten zetten. In de inhaalwedstrijd tegen Fulham werd voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden niet het volle pond behaald. Harry Kane kopte zijn ploeg voor rust op een 1-0 voorsprong, maar de ploeg van Kenny Tete en bankzitter Terence Kongolo sloeg in de slotfase terug. Ivan Cavaleiro bezorgde Fulham alsnog een punt tegen de stadgenoot. Tottenham blijft zesde, op zes punten van koploper Manchester United.

Manchester City-Brighton & Hove Albion 1-0
De ploeg van Joël Veltman en de na rust gewisselde Davy Pröpper produceerde in totaal één schot tussen de palen en kon weinig anders doen dan tegenhouden. Manchester City zette op slag van rust zijn overwicht om in een treffer: Kevin De Bruyne zette Phil Foden aan het werk en de jongeling verraste doelman Robert Sánchez in de korte hoek.

Manchester City verzuimde om verder afstand te nemen en Raheem Sterling miste in de extra tijd zelfs een penalty: The Citizens kwamen echter niet meer in de problemen. De ploeg van Pep Guardiola staat nu derde, op één punt van Liverpool en vier punten van rivaal Manchester United, maar heeft nog één wedstrijd tegoed.

Fiorentina - Internazionale 1-2
De grote verrassing in de basis bij Inter was Christian Eriksen, die in een nieuwe rol als spelverdeler voor de verdediging de wedstrijd volmaakte voor de ploeg van trainer Antonio Conte. De Deen scoorde niet voor de Nerazzurri, maar zag dat Arturo Vidal dat vlak voor rust wel deed. De Chileen schoot een strafschop binnen.

Na de pauze kwam Fiorentina weer langszij. Christian Kouamé trof na een klein uurtje voetballen doel en door die goal was er na negentig minuten een verlenging nodig. Lang leek het er op dat er een strafschoppenserie zou komen, maar in minuut 119 bepaalde Romelu Lukaku anders. De Belg kopte zijn ploeg toch nog naar de laatste acht.