Rooney rolt rode loper uit voor begeerde Te Wierik: We laten het aan hem

Rooney rolt rode loper uit voor begeerde Te Wierik: "We laten het aan hem"

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 20:14wo 13-01-2021 om 20:14

Mike te Wierik is buiten de boot gevallen bij Derby County en mag vertrekken bij The Rams. Manager Wayne Rooney kondigt aan dat de club alle medewerking zal verlenen aan de 28-jarige Tukker, die weer op weg lijkt naar de Eredivisie.

Sinds hij van FC Groningen overkwam, speelde Te Wierik vier Championship-duels. Tijdens zijn laatste optreden – op 31 oktober tegen Bournemouth – was Phillip Cocu nog de manager. Nadat deze werd ontslagen en werd opgevolgd door Rooney, was de rol van Te Wierik uitgespeeld. "Ik weet dat het frustrerend voor hem is om niet aan spelen toe te komen, maar dit is een beslissing die ik wel moest nemen", wordt de all time topscorer van de Engelse nationale ploeg geciteerd door de Derby Telegraph.

Te Wierik ligt nog tot medio 2023 vast, maar lijkt dus na een half jaar alweer te vertrekken bij Derby County. "Die beslissing moet hij zelf nemen", aldus Rooney. "We laten het aan hem om te bepalen wat de beste vervolgstap in zijn carrière is."

Fortuna Sittard, FC Groningen, Heracles Almelo én het Duitse Sankt Pauli willen de verdediger nu graag binnenhengelen. Fortuna Sittard-directeur Sjoerd Ars heeft bevestigd dat zijn club in gesprek is met Te Wierik.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws