Verbeek over PSV: 'Ajax heeft toch meer geld dan wij... Zo voetbalden ze'

Verbeek over PSV: 'Ajax heeft toch meer geld dan wij... Zo voetbalden ze'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 20:58wo 13-01-2021 om 20:58

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 21:36wo 13-01-2021 om 21:36

PSV heeft woensdagavond een belangrijke slag in de race om de landstitel verloren: de ploeg van Roger Schmidt verloor in eigen huis met 1-3 van AZ. ESPN-analisten Gertjan Verbeek zag dat PSV niet zijn niveau haalde.

Aanvoerder Denzel Dumfries liet weten dat het spel van PSV ondermaats was, Verbeek was het met de rechtsback eens. Dat Dumfries uitsprak dat PSV 'de ambitie heeft' om kampioen te worden, verbaasde hem echter. "Een groot verschil tussen zondag (Ajax-uit, red.) en nu. Maar ook wat hij zegt: ambitie. Je moet als PSV toch als doel hebben om kampioen te worden?", vroeg hij zich hardop af nadat Dumfries ESPN te woord had gestaan.

Verbeek miste bij PSV de gretigheid om voor de titel te strijden. "Ambitie, zo hebben ze vandaag ook gevoetbald: als het lekker meezit, zit het mee. En Ajax heeft toch meer geld dan wij. Als we het worden, is het wel heel knap. Zo geeft hij het een beetje weer. En zo hebben ze ook gevoetbald: niet vol overtuiging om voor het kampioenschap te gaan."

PSV is op 34 punten blijven steken en zag AZ tot op drie punten komen. Feyenoord kan later op de woensdag passeren, als het PEC Zwolle verslaat. Ajax kan donderdag bovendien uitlopen naar vier punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Op welke plek gaat PSV dit seizoen eindigen?

(1561 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws