Mea culpa van Buijs: Tegen Ahmed ging ik in twee momenten te ver

Mea culpa van Buijs: "Tegen Ahmed ging ik in twee momenten te ver"

13-01-2021 21:13
12

Danny Buijs is afgelopen weekend tijdens FC Utrecht - FC Groningen te ver gegaan. Dat stelt de trainer zelf in gesprek met RTV Noord. De coachingstijl van Buijs lag de laatste dagen onder een vergrootglas.

Buijs schreeuwt elk weekend de longen uit zijn lijf en dat valt extra op, nu er geen publiek in het stadion zit. Na de wedstrijd heeft de trainer vaak geen stem meer over. "Soms ga ik iets te ver, dat weet ik. Dat weten de jongens ook", reageert Buijs desgevraagd.

Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht werd Ahmed El Messaoudi verbaal onder vuur genomen door Buijs. "Tegen Ahmed ging ik in twee momenten te ver. Dan besef ik later ook dat ik hem op dat moment juist niet help, terwijl ik dat juist wel wil. Je moet ervoor zorgen dat je een speler niet kwijt gaat raken."

"Ik moet er wel voor zorgen dat ik niet een grens overga", realiseert Buijs zich. "Afgelopen zondag moest hij (El Messaoudi, red.) lachen toen ik mijn excuses aanbood. Want hij weet dat ik het doe om hem te helpen. Het is soms moeilijk om te bepalen tot hoever ik kan gaan."