Advocaat verklaart reserverol: 'Zestig minuten zondag tegen Sparta waren al veel'

Advocaat verklaart reserverol: 'Zestig minuten zondag tegen Sparta waren al veel'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 21:23wo 13-01-2021 om 21:23

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 21:25wo 13-01-2021 om 21:25

Dick Advocaat denkt niet dat Feyenoord het makkelijk gaat krijgen tegen PEC Zwolle. De 73-jarige trainer van de Rotterdammers ziet dat de overwinningen zijn ploeg niet zomaar komen aanwaaien, terwijl PEC zaterdag een knap gelijkspel boekte tegen AZ.

"AZ was de dominante partij tegen PEC. Dat moeten wij vanavond ook zijn", stelt Advocaat in gesprek met ESPN. "Het is niet dat we heel simpel van iedereen winnen. Er moet echt wel strijd uit het elftal komen om de punten te pakken. Als iedereen op een weer fit gaat worden, heb ik weer wat meer mogelijkheden om te wisselen. Hopelijk gaat het dan allemaal wat makkelijker."

Advocaat laat Luis Sinisterra niet vanaf de aftrap beginnen tegen PEC. Volgens De kleine generaal is Sinisterra nog niet fit genoeg. "Die zestig minuten zondag tegen Sparta waren al veel." Advocaat ontkent dat hij de Colombiaanse buitenspeler spaart voor De Klassieker van zondag. "Daar ben ik nu helemaal niet mee bezig. De wedstrijd van vanavond is nu het belangrijkst. Ik denk dat dit elftal het beste is op dit moment."

Feyenoord en PEC hebben om 21.00 uur afgetrapt in De Kuip. De Rotterdammers kunnen profiteren van de nederlaag van PSV eerder op de avond tegen AZ (1-3) en de Eindhovenaren passeren op de ranglijst. Hiervoor moet Feyenoord wel afrekenen met PEC.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws