Pierie ging met doel naar Ajax: 'Wilde dat in een stroomversnelling laten gaan'

Pierie ging met doel naar Ajax: 'Wilde dat in een stroomversnelling laten gaan'

13-01-2021 22:22 Laatste update: 22:23
13

De carrière van Kik Pierie loopt anders dan dat hij zelf had verwacht. De twintigjarige verdediger hoopte dat zijn loopbaan in een stroomversnelling zou komen door zijn transfer naar Ajax, alleen is dat nog niet gebeurd.

"De stap van Heerenveen naar Ajax was bijzonder", zegt Pierie in gesprek met AjaxShowtime. "Ik was nog heel jong, maar ik had op jonge leeftijd ook al heel veel wedstrijden gespeeld. Ik wilde dat in een stroomversnelling laten gaan door naar Ajax te gaan, om zo snel mogelijk aan te haken. Die stap bleek groter dan ik vooraf had gedacht. Dat ik heb wel onderschat, achteraf gezien."

Wedden

Meer odds

Pierie heeft nog af en toe contact met Ajax. Vlak voor de winter sprak hij nog met de Amsterdamse club. Op dat moment was er alleen niet heel veel te bespreken, aangezien de stopper toen een tijdje uit de roulatie was met een blessure. De kans is aanwezig dat Pierie volgende week weer in gesprek gaat met Ajax. "Ja, misschien. We gaan eerst de wedstrijd spelen, dat is het belangrijkste. Wellicht dat we daarna contact hebben."

Sébastian Haller zal naar alle waarschijnlijkheid de directe tegenstander worden van Pierie donderdag. "Dat is een mooie uitdaging voor mij. Mijn debuut voor sc Heerenveen was toevallig ook tegen Haller. Dat is inmiddels vier jaar geleden. Haller is een ontzettend goede spits en ik moet laten zien wat ik kan."