Fenomeen Giakoumakis loodst VVV met vierklapper langs ADO in degradatiekraker

13-01-2021 22:01 Laatste update: 22:01
80

Op Giorgos Giakoumakis staat geen maat meer: de Griekse spits heeft VVV-Venlo woensdagavond hoogstpersoonlijk met vier goals aan een 1-4 zege geholpen tegen ADO Den Haag. Door de overwinning neemt VVV afstand van de degradatiezone, terwijl ADO daar blijft.

De wedstrijd was cruciaal voor beide ploegen: met een overwinning zou zowel ADO als VVV wat afstand nemen van de onderste plekken. VVV kreeg al na vijf minuten spelen een strafschop, die Giakoumakis beheerst benutte: 0-1. Ondanks wat kansen aan beide kanten, vielen er in de eerste helft geen doelpunten meer.

In de tweede helft werd Giakoumakis dé man van de avond. In minuut 56 hielp Joshua John voor VVV nog een opgelegde kans om zeep, na een fout van Darryl Janmaat. Een minuut later was het alsnog raak. Giakoumakis kopte de bal goed binnen achter ADO-doelman Luuk Koopmans, die er wel nog met een hand aanzat.

In de 65e minuut kwam ADO terug in de wedstrijd door een treffer van Samy Bourard, nadat Janmaat de paal hard geraakt. Maar VVV nam een paar minuten later weer afstand na een goal van weer Giakoumakis. De spits werkte een voorzet van Shaquille Pinas simpel binnen en noteerde een hattrick.

Daarmee was het nog niet voorbij voor dé revelatie van het Eredivisie-seizoen. VVV verdiende opnieuw een penalty en weer legde Giakoumakis vol vertrouwen aan. De spits bepaalde de eindstand op 1-4.