Zuinig Feyenoord maakt geen fout in Klassieker-generale: drie Eredivisie-koplopers

13-01-2021 22:48
236

De Eredivisie heeft in elk geval 23 uur lang drie koplopers: Feyenoord heeft zich woensdagavond naast Ajax en Vitesse gemeld. De ploeg van Dick Advocaat boekte in eigen huis een krappe zege op PEC Zwolle: Luis Sinisterra besliste de wedstrijd in De Kuip.

PEC had sinds 2008 (!) niet meer gescoord in De Kuip en het leek er in het begin van de wedstrijd even op dat de gasten overlopen zouden worden. Leroy Fer en Lucas Pratto lieten echter kansen op de openingstreffer liggen en PEC hield eigenlijk betrekkelijk eenvoudig stand in het vervolg van de eerste helft. Omdat Jens Toornstra vlak voor rust verzuimde om een slippertje van Michael Zetterer af te straffen, gingen beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Feyenoord voerde na rust de druk weer op en met name Pratto meldde zich in het strafschopgebied: de Argentijn slaagde er echter maar niet in om Zetterer te passeren. De Duitse goalie moest echter alsnog vissen: vlak nadat hij een kopbal van Pratto over de lat had getikt, moest hij het antwoord schuldig blijven op een schuiver van Sinisterra.

PEC-trainer John Stegeman reageerde met het inbrengen van aanvallers Virgil Misidjan en Immanuel Pherai. De gasten kwamen zowaar tot leven en mochten zelfs nog aan de gelijkmaker ruiken, dankzij de twee invallers. Misidjan kreeg de grootste kans, maar stuitte op Nick Marsman. Toornstra liet aan de andere kant na om de wedstrijd definitief te beslissen. PEC mocht hierdoor tot het laatste fluitsignaal hopen op een resultaat, maar Feyenoord kon alsnog opgelucht ademhalen.

De stadionclub komt op 35 punten, evenveel als Ajax en Vitesse. Ajax heeft wel één wedstrijd minder gespeeld en komt donderdag nog in actie tegen FC Twente. Zondag is het tijd voor De Klassieker: Ajax en Feyenoord trappen dan om 16.45 uur af in Amsterdam.