Bekersensatie: Holstein Kiel (Tweede Bundesliga) verslaat Bayern na penalty's

13-01-2021 23:27 Laatste update: 23:30
31

Titelhouder Bayern München is op sensationele wijze uit de Duitse beker gekegeld. Holstein Kiel dwong in de allerlaatste minuut een verlenging af, hield ook in de extra dertig minuten stand en won uiteindelijk na penalty's.

Trainer Hansi Flick had onder meer Robert Lewandowski rust gegeven en liet zijn Poolse sterspeler uiteindelijk één kwartier voor tijd invallen. Op dat moment stond Bayern op een krappe 1-2 voorsprong. Serge Gnabry tekende vroeg in de eerste helft voor de openingstreffer, Fin Bartels hielp de gastheren aan de gelijkmaker en Leroy Sané zorgde met een fraaie vrije trap voor de 1-2.

De titelhouder leek hier genoeg aan te hebben, maar in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd nam de wedstrijd een sensationele wending: Hauke Wahl sleepte in minuut 95 al koppend een verlenging uit het vuur. Hierin werd, ondanks aardige kansen voor Alphonso Davies en Benjamin Pavard, niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De eerste tien strafschoppen werden benut en de penaltyserie moest door middel van sudden death beslist worden. Marc Roca stuitte direct op doelman Ioannis Gelios, waarna Bartels de stunt compleet maakte. Holstein Kiel treft in de achtste finales een andere ploeg uit de Tweede Bundesliga: SV Darmstadt 98 is dan de tegenstander.