'Ten Hag was half jaar met me bezig bij Ajax, dat heb ik bij Utrecht gemist'

'Ten Hag was half jaar met me bezig bij Ajax, dat heb ik bij Utrecht gemist'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 07:27do 14-01-2021 om 07:27

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 12:36do 14-01-2021 om 12:36

Vaclav Cerny maakt dit seizoen indruk bij FC Twente en haalt dezelfde cijfers die Hakim Ziyech eerder aantikte bij de club. In Enschede weet de aanvaller de verwachtingen wél waar te maken en donderdagavond neemt hij het op tegen zijn oude ploeg Ajax

Cerny heeft dit seizoen al vijf doelpunten gemaakt en vijf assists gegeven na een half seizoen. De laatste speler die dat voor elkaar kreeg bij Twente was Hakim Ziyech. "Zo, dat is een mooie speler om mee in één rijtje staan", stelt Cerny in gesprek met TC/Tubantia. "In Amsterdam woonde ik naast Hakim. Geweldige speler en een geweldig mens. Maar euh..ik sta inmiddels wel op zes goals en zes assists hè."

Waar Cerny in Enschede helemaal tot bloei komt, had hij het erg lastig in zijn periodes bij Ajax en FC Utrecht. "Ik ga niemand iets verwijten, ik heb het bij FC Utrecht niet laten zien. Het ligt altijd op de eerste plaats aan je zelf. Iedereen die me kent, weet hoe kritisch ik op mezelf ben. Maar bij Utrecht was na drie wedstrijden het krediet al weg. Dat heb ik nooit begrepen. Ik ging weg bij Ajax, maar Erik ten Hag is daarvoor wel een half jaar heel gericht met me bezig geweest. Dat heb ik in Utrecht gemist."

"Ik denk dat je dit seizoen ziet, wat ze vroeger bij Ajax in mij zagen", vervolgt de vleugelflitser van Twente. "Ik heb tegenslagen gehad, kleine blessures, een zware blessure (kruisband gescheurd,. red) en een nare ervaring bij Utrecht. Maar uiteindelijk ben ik hier bij Twente terechtgekomen op een plek waar ik heel erg gelukkig ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws