Frenkie de Jong 'neemt Barça bij de hand': 'Technisch zó verschrikkelijk knap'

Frenkie de Jong 'neemt Barça bij de hand': 'Technisch zó verschrikkelijk knap'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 07:40do 14-01-2021 om 07:40

Jan van Halst komt superlatieven tekort voor Frenkie de Jong. De 23-jarige middenvelder van FC Barcelona scoorde woensdag met een knappe kopbal in het Spaanse Supercup-duel met Real Sociedad.

"Zo'n goal van Frenkie de Jong maakt echt alles goed. Technisch is dat zó verschrikkelijk knap, hij kopt 'm fantastisch binnen. Mijn gedachtes gingen uit naar John Bosman, die kon ook zo blijven hangen in de lucht", vertelt Van Halst bij Ziggo Sport. "Frenkie de Jong is zo super getalenteerd. Hij maakt eerst de voorbeweging en hij springt ook echt heel hoog. En als je dan in de lucht hangt, je hoofd stil weet te houden en de bal toch weet te plaatsen, is dat echt genieten."

Van Halst ziet de oud-Ajacied zijn stempel drukken op de ploeg van coach Ronald Koeman. "Hij heeft zichzelf belangrijk gemaakt en voelt zich daardoor ook belangrijk. Hij nam Barcelona min of meer bij de hand. Bij Ajax was ook die discussie. Of Ronald Koeman hem nu naar voren heeft geschopt of het heeft gevraagd, maar hij heeft die toegevoegde waarde nu ook. En volgens mij wordt hij nooit moe, want verdedigend doet hij ook z'n werk. Ik ben laaiend enthousiast."

"Zijn werklust is enorm", vervolgt Van Halst, die De Jong in de slotfase veelvuldig naar zijn hamstring zag grijpen. "Je hoort het piepen en kraken, maar niet zeuren. Het is geen mooi-weer-voetballer, het is een karakterspeler, die heel mooi kan voetballen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws