Koeman prijst Barça-drietal: 'Frenkie geweldige speler, hij is op de goede weg'

Koeman prijst Barça-drietal: 'Frenkie geweldige speler, hij is op de goede weg'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 08:22do 14-01-2021 om 08:22

Ronald Koeman genoot met volle teugen van de clash met Real Sociedad in de halve finale van de Spaanse Supercup. De trainer van FC Barcelona was na afloop complimenteus over Marc-André Ter Stegen, Frenkie de Jong en Riqui Puig.

"Ik vond het een geweldige wedstrijd", zegt Koeman in Spaanse media. "Beide teams speelden goed, met veel intensiteit en kregen kansen om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk werden het strafschoppen. Dan heb je een beetje geluk en een goede keeper nodig. Die hebben wij", doelt hij op de Duitse sluitpost.

De beslissende penalty werd verzilverd door Puig, die dit seizoen weinig aan bod komt. "Ik had vier namen op mijn papier en ik vroeg: wie maakt de winnende? Riqui wilde dat, met overtuiging. Hij heeft het laten zien."

Antoine Griezmann en Frenkie de Jong misten hun penalty, maar het bleef zonder gevolgen. Koeman is blij met zijn landgenoot, die scoorde met een fraaie kopbal. "Hij is een geweldige speler, maar ik heb al vaker gezegd dat een middenvelder ook in de zestien moet komen. Je kunt niet alleen van de aanvallers verwachten dat ze scoren. Frenkie scoorde weer en is op de goede weg."

"Ik ben zeer trots op dit team", gaat Koeman verder. "We kampen met veel blessures. Het is belangrijk spelers te hebben die ze kunnen vervangen en in staat zijn fantastische dingen te brengen. Ze doen ook een belangrijke ervaring op met deze wedstrijd, ook met de penalty's. Het is belangrijk om dingen te verbeteren en vertrouwen te winnen."

Barça neemt het zondag in de finale van de Supercup op tegen Real Madrid of Athletic Bilbao. Of Koeman dan weer een beroep kan doen op Lionel Messi, weet hij niet. "Dat is afwachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws