Koopmeiners verdedigt trainerswissel bij AZ: 'Zegt nog meer dan woorden'

Koopmeiners verdedigt trainerswissel bij AZ: 'Zegt nog meer dan woorden'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 13:13do 14-01-2021 om 13:13

Het gaat AZ, na een zeer onrustige decembermaand, weer voor de wind. Aanvoerder Teun Koopmeiners sprak gedurende de hectische periode in Alkmaar met een deel van de spelersgroep, om op die manier de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen.

"We zijn met een groep spelers bij elkaar gaan zitten”, begint Koopmeiners in gesprek met Voetbal International. "Vooral de jongens die al heel hun leven bij AZ spelen. We hadden het erover dat we ooit onze club gaan verlaten. Misschien komende zomer of het jaar erna. En dat we ons tijdperk bij AZ per se mooi willen afronden."

Koopmeiners, die woensdagavond nog tweemaal scoorde in de topper tegen PSV (1-3), benadrukte tijdens dat gesprek dat AZ in de top van de Eredivisie thuis hoort. "Met deze ploeg horen we bovenin mee te draaien, met goed voetbal. Oók als er onrust is geweest vanwege een onverwachte trainerswisseling", doelt de middenvelder op het ontslag van Arnse Slot begin december.

Dat Pascal Jansen van assistent gepromoveerd werd tot nieuwe hoofdtrainer verbaasde Koopmeiners niet. "Het alternatief was een trainer die voor iedereen nieuw zou zijn. Met Jansen konden we door op de ingeslagen weg. Daar stond iedereen achter. Daarom vond ik het bijvoorbeeld mooi dat Calvin Stengs in de wedstrijd tegen Willem II, na zijn doelpunt, naar de kant liep om het met de trainer te vieren. Dat zegt nog veel meer dan woorden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws