Klassieker kleurt blauw-wit: 'Martínez is geen voetballer voor de bank van Ajax'

Klassieker kleurt blauw-wit: 'Martínez is geen voetballer voor de bank van Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 16:10za 16-01-2021 om 16:10

De Eredivisie staat komende zondag in het middelpunt van de Argentijnse belangstelling. Het heeft alles te maken met Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Marcos Senesi en Lucas Pratto staan, die zich opmaken voor een blauw-wit gekleurde Klassieker.

Voor het eerst in de roemrijke geschiedenis van Ajax - Feyenoord staan er vier Argentijnen op het wedstrijdformulier: Tagliafico en Senesi zijn een zekerheidje onder respectievelijk Erik ten Hag en Dick Advocaat, terwijl Martínez dit seizoen de twaalfde man is in Amsterdam en Pratto zich na twee optredens nog moet bewijzen in Rotterdam.

In Buenos Aires, Sante Fe en Rosario zit de Argentijnse voetballiefhebber zondag op het puntje van zijn stoel, vertelt Santiago Fernández, verslaggever van het gezaghebbende Diario Olé, aan VoetbalPrimeur. "De grote klassiekers in Europa worden altijd gevolgd in Argentinë. In dit geval, met internationals die in actie gaan komen, is de aandacht en het verwachtingspatroon alleen maar groter. Vooral omdat het gaat om spelers die het verleden, heden en de toekomst zijn van het Argentijnse voetbal", verklaart hij.

Tagliafico, Martinez, Senesi en Pratto zijn hot in Argentinië. "Ja, absoluut. De mensen hier houden altijd in de gaten wat er met hen gebeurt in Nederland. Het nieuws gaat snel rond. Elk duel van Tagliafico, elke ingreep van Martínez, de 'chilena' van Senesi en de kansen van Pratto: het is allemaal nieuws. Jullie kennen Pratto nog niet zo goed, maar hij is een goede speler en ik weet zeker dat hij gaat shinen."

Bij de komst van Pratto werden de laatste weken nogal wat vraagtekens geplaatst en de 32-jarige Argentijn is er nog niet in geslaagd de scepsis weg te nemen. Fernández predikt geduld. "Hij is een vraatzuchtige aanvaller, die altijd dreigend is. Misschien is hij niet meer op zijn allerbest, maar ik weet zeker dat hij gaat slagen in de Eredivisie. Hij is sterk, slim en kan wedstrijden beslissen. Het is niet nodig om hem onder druk te zetten. Na verloop van tijd zal hij het vertrouwen gaan terugbetalen met goals."

Tagliafico (28) is de senior onder de Argentijnen in de Eredivisie. Ondanks enkele indrukwekkende jaren in Ajax-dienst durfde nog geen enkele topclub het aan met de vaste linksback van Argentinië. "Tagliafico heeft zonder twijfel de potentie om voor elke Europese topclub te spelen", stelt Fernández. "Er gaan al geruchten, hier in Argentinië, dat Chelsea en een aantal andere grootmachten hem wilden hebben. Wie zegt dat hij niet binnen een paar maanden naar een andere competitie verhuist?"

Ook Senesi staat er goed op in Argentinië. De Feyenoord-verdediger geldt als de coming man in zijn thuisland. "Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Niet voor niets was hij afgelopen seizoen de beste verdediger van de Eredivisie." Dat Feyenoord minimaal 20 tot 25 miljoen euro vraagt voor Senesi, begrijpt Fernández wel. "Het is het prijskaartje dat Marcos verdient. Dit is pas het begin. Als een club kwaliteit wil kopen, moet er een rechtvaardig bedrag op tafel komen."

Martínez krijgt waarschijnlijk géén basisplaats in de Klassieker. Opvallend, vindt Fernández. "Licha is een indrukwekkende speler, heel getalenteerd. Maar hij heeft nog veel meer in zich. Hij moet echt weer de kans krijgen. Martínez is een interessante speler, die zich altijd volledig inzet en op verschillende posities kan spelen. Hij is geen voetballer om op de bank te zitten. Hij is pas 22 jaar oud en zijn plan is ongetwijfeld om in het nationale team te komen."

Gevraagd naar een voorspelling voor de Klassieker, hoeft Fernández niet lang te denken. "Ik zet in op een 2-1 overwinning voor Ajax. En de Feyenoord-goal wordt gemaakt door Pratto."

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Feyenoord?

Zege Ajax
67%
Zege Feyenoord
23%
Gelijkspel
11%
(6485 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws