Huntelaar twijfelt over Schalke: 'Ze hebben me misschien harder nodig'

Huntelaar twijfelt over Schalke: 'Ze hebben me misschien harder nodig'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 22:21do 14-01-2021 om 22:21

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 22:42do 14-01-2021 om 22:42

Klaas-Jan Huntelaar viel donderdag in minuut 89 in tijdens FC Twente-Ajax en hielp de Amsterdammers met twee treffers aan een 1-3 zege in Enschede, maar is misschien wel aan zijn laatste wedstrijden voor Ajax bezig. Schalke 04, waar Huntelaar tussen 2010 en 2017 speelde, wil de Achterhoeker graag terughalen.

Huntelaar erkende dat er interesse is vanuit Gelsenkirchen. "Schalke heeft zich gemeld. Ik heb het er met Ajax over gehad. Een moeilijke keuze natuurlijk", aldus Huntelaar tegenover ESPN. De 37-jarige spits moet een keuze tussen twee van zijn grootste liefdes maken. "Voor Ajax heb ik 6,5 jaar gespeeld, voor Schalke 7 jaar. Het zijn allebei de clubs waar ik het meest mee heb."

Interviewer Hans Kraay junior had vernomen dat Huntelaar 'als ik het wil, moet je het me gunnen' had gezegd tegen directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Dat klopt wel. Toen zei hij: dan gaan we kijken", grijnsde Huntelaar, die de knoop echter nog door moet hakken. "Uiteindelijk moet je ook proberen om een goede keus te maken. Maar dat weet je vooraf nooit. Je kunt niet alles van tevoren precies afwegen. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Schalke is in de problemen (voorlaatste in de Bundesliga, red.), iets meer een gevoelskeuze wat dat betreft. Ajax is wat stabieler, misschien een mooier einde. Maar die anderen hebben me misschien wat harder nodig."

Het contract van Huntelaar loopt na dit seizoen af. De spits liet eerder al doorschemeren dat hij komende zomer wil stoppen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws