Willem II-comeback voor niets geweest: Groningen wint na bizar slotstuk

14-01-2021 22:56
144

Willem II heeft op miraculeuze wijze naast zijn derde overwinning van het seizoen gegrepen. De Tricolores bogen tegen FC Groningen een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar verloren in de knotsgekke blessuretijd alsnog met 2-3: Mo El Hankouri werd met twee treffers de held van de avond voor FC Groningen.

De eerste helft kwam langzaam op gang, maar FC Groningen nam uiteindelijk het initiatief. Jörgen Strand Larsen kreeg een paar 'bijna-kansen' en Jorn Brondeel moest handelend optreden na een inzet van El Hankouri. Op slag van rust meldde ook Willem II zich, maar Sergio Padt pareerde een inzet van Kwasi Wriedt en zorgde ervoor dat beide teams met een 0-0 stand gingen rusten.

In de openingsfase van de eerste helft werd de ban alsnog gebroken. El Hankouri werd na een Groningse uitbraak gevonden door Tomás Suslov en tekende voor de 0-1. Het Tilburgse antwoord liet echter niet lang op zich wachten: Ché Nunnely dook voor Padt op en schoot de bal tussen de benen van de doelman door.

Na die 1-1 ging het helemaal los in de slotfase. Strand Larsen had al een goal afgekeurd zien worden en aan de andere kant stak de arbitrage ook een stokje voor een treffer van Wriedt. Tien minuten voor tijd leek het dubbeltje alsnog de kant van Willem II op te vallen, na een ongelukkige eigen treffer van Wessel Dammers: 2-1. Vijf minuten later mocht FC Groningen echter weer juichen: Ko Itakura kopte uit een hoekschop de 2-2 binnen. Vervolgens werd er nóg een treffer van Wriedt afgekeurd en miste de Duits-Ghanese spits nog eens twee dotten van kansen.

Toen de kruitdampen eenmaal opgetrokken waren, stond er opeens een 2-3 stand op de borden. Willem II drukte, maar gooide de achterdeur open: Alessio Da Cruz kon vanaf eigen helft ongehinderd doorlopen en legde de bal breed: de meegelopen El Hankouri maakte zijn tweede van de avond en bezorgde Willem II alsnog een kater. De ploeg van Adrie Koster blijft voorlaatste in de Eredivisie, FC Groningen verstevigt zijn zesde plek.