De Eredivisie-flops: Emmen hofleverancier, een Peruaans duo en drie PSV'ers

De Eredivisie-flops: Emmen hofleverancier, een Peruaans duo en drie PSV'ers

15-01-2021 11:00
29

De midweekse speelronde in de Eredivisie leverde weer de nodige gespreksstof op. Genoeg spelers om uit te kiezen in ieder geval voor ons wekelijkse floplijstje. FC Emmen is weer eens hofleverancier met vier spelers, na de zware 4-0 nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo. PSV levert drie spelers af.

Dennis Telgenkamp (FC Emmen)
Om nou te zeggen dat het makkelijk is om dit seizoen keeper te zijn van Emmen, nee… Tegen Heracles had het optreden van Telgenkamp echter wel wat slagvaardiger gekund. Liet zich bij de 0-2 van Sinan Bakis aftroeven in de korte hoek. Moet gezegd dat de Heracles-spits ook geen strobreed in de weg werd gelegd door de Emmen-defensie.

Wedden

Meer odds

Yvon Mvogo (PSV)
Mvogo werd voor dit seizoen gepresenteerd als de meevoetballende keeper die PSV zo hard nodig had, maar in de topper tegen AZ verzaakte de RB Leipzig-huurling. Kegelde Myron Boadu omver en veroorzaakte op die manier een penalty, terwijl hij er bij de prachtige 0-2 van Teun Koopmeiners ook niet geweldig uitzag. Eén van de minste wedstrijden van de PSV-goalie.

Ricardo van Rhijn (FC Emmen)
De defensie van Emmen is dit seizoen zo lek als een mandje. Van Rhijn is een van de vaste gasten in onze lijstjes met flops na elke speelronde en ook deze week ontbreekt hij niet. Hoe hij een aantal keer stond te kijken bij de aanvallen van Heracles: het was amateurisme van de bovenste plank.

Shaquille Pinas (ADO Den Haag)
Normaal één van de sterkhouders bij ADO, maar de verdediger had tegen VVV-Venlo niet zijn dag. Veroorzaakte een penalty door Zinédine Machach neer te leggen. Giorgios Giakoumakis benutte het buitenkansje en zette de verdedigers van ADO in het restant van de wedstrijd voor schut: de teller stokte pas bij vier goals.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Het talent is er zeker bij Ihattaren, maar de laatste maanden komt het er maar niet uit bij de jonge PSV-middenvelder. Aan inzet geen gebrek tegen AZ, maar op het moment dat hij de bal in zijn voeten kreeg van een van zijn medespelers was hij hem heel snel weer kwijt.

Miguel Araujo (FC Emmen)
De Peruaan kent niet zijn beste seizoen bij Emmen. Moest tegen Heracles samen met zijn collega Van Rhijn Bakis afstoppen, maar de Heracles-spits kreeg alle ruimte om zijn eerste drie Eredivisie-doelpunten in dienst van de Almelose club te maken. Wij hebben zo'n vermoeden dat de Turkse Duitser elke week wel tegen de verdedigers van Emmen wil spelen.

Ryan Thomas (PSV)
Lijkt toch echt tekort te komen bij PSV. De middenvelder mocht bij afwezigheid van Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo opdraven, maar wist geen moment te overtuigen tegen AZ. Speelde een onzichtbare wedstrijd en bleef na de rust in de kleedkamer achter.

Daryl Janmaat (ADO Den Haag)
Stelde zich voor de wedstrijd tegen directe concurrent zelfverzekerd op door te zeggen dat hij niet wakker kon liggen van 'de spits van VVV-Venlo', maar kreeg tijdens de wedstrijd snoeihard het deksel op de neus. Giakoumakis legde er vier in en zorgde ervoor dat VVV met 1-4 won op bezoek in Den Haag. Voor de media-afdeling van de club uit Limburg een reden om Janmaat een dag later nog eens in zijn hemd te zetten.

Bryan Linssen (Feyenoord)
Was de afgelopen seizoenen de grote man bij Vitesse, maar Linssen kan het een stap hogerop bij Feyenoord nog niet waarmaken. Mocht tegen PEC Zwolle opdraven op zijn favoriete positie, nadat hij in de eerste seizoenshelft noodgedwongen als spits actief was. Veel beter ging het echter niet: ook vanaf de linksbuitenpositie was het spel van Linssen pover.

Eliano Reijnders (PEC Zwolle)
De jonge Reijnders heeft zich de afgelopen wedstrijden in het elftal van trainer John Stegeman geknokt, maar tegen Feyenoord kwam hij er niet aan te pas. Was de bal vaak snel kwijt en werd na 65 minuten spelen vervangen door Virgil Misidjan.

Sergio Peña (FC Emmen)
Vorig seizoen was Peña één van de grote uitblinkers in de Eredivisie, maar dit seizoen komt de middenvelder niet opdagen. Ook tegen Heracles was het drie keer niets. Het is een wereld van verschil met vorig seizoen, toen hij bijna wekelijks het verschil wist te maken voor zijn ploeg.