Update: 'Feyenoord kaapt jonge Senegalees voor neus van Dortmund weg'

Update: 'Feyenoord kaapt jonge Senegalees voor neus van Dortmund weg'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 13:14vr 15-01-2021 om 13:14

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 15:04vr 15-01-2021 om 15:04

Feyenoord is naar verluidt in de markt voor de Senegalese aanvaller Aliou Baldé (18). De Rotterdammers hebben de talentvolle vleugelspeler in actie gezien tegen Oranje onder 17 op het WK van 2019.

Baldé scoorde tegen de talenten van Oranje en dat is de scouts van Feyenoord ook opgevallen. De rapporten hebben de clubleiding van de Rotterdammers overtuigd, zo schrijft Feyenoord Transfermarkt. Er is actie ondernomen om de rappe vleugelaanvaller vast te leggen. Op dit moment staat Baldé onder contract bij Diambars de Saly Dourbel in zijn vaderland.

Naar verluidt was Fortuna Sittard in een eerder stadium ook al geïnteresseerd in de aanvaller en nu is het aan Feyenoord om toe te slaan. Baldé lijkt op de beelden een bijzonder rappe speler te zijn en kan op termijn een optie worden op de vleugel van de Stadionclub. Tegen Oranje Onder 17 speelde hij als rechtsbuiten en dus zou hij de opvolger van Steven Berghuis kunnen worden.

Update: volgens De Telegraaf heeft Feyenoord een akkoord bereikt over de transfer van Aliou Baldé. Dankzij de Nederlandse contacten in Senegal heeft de vleugelaanvaller er voor gekozen om zijn loopbaan in Rotterdam voort te zetten en clubs als Borussia Dortmund links te laten liggen. Duitse media meldden dat BVB al rond was met Baldé, maar het is Feyenoord dat met hem aan de haal gaat.

De ochtendkrant schrijft verder dat een netwerk aan makelaars dat graag met de Stadionclub in zee gaat er voor heeft gezorgd dat Baldé bij Feyenoord komt spelen. De 18-jarige Senegalees zal niet veel kosten en wordt gezien als een toekomstig speler voor het eerste elftal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws