'We gaan niet met vijf man verdedigen tegen Ajax, dan heeft het geen zin'

'We gaan niet met vijf man verdedigen tegen Ajax, dan heeft het geen zin'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 14:17vr 15-01-2021 om 14:17

Feyenoord weigert zich in te graven tegen Ajax. Dat zegt trainer Dick Advocaat vrijdag op de persconferentie. Maar hoog drukzetten durft Advocaat echter ook niet.

"Het is zondag echt niet David tegen Goliath. We gaan onze huid duur verkopen", zegt Advocaat. "Ajax is een uitstekende club, met uitstekende spelers. Maar we gaan niet met vijf man verdedigen. We zullen compact spelen, maar we gaan ook wat doen als we de bal hebben. Anders heeft het geen zin. We moeten er wel een wedstrijd van willen maken."

"Ik durf niet hoog druk te zetten met Feyenoord. De drie middenvelders zijn van origine aanvallend ingestelde spelers. Ze staan nu wel anders, maar het blijven aanvallend ingestelde spelers. Hetzelfde voorin. Het is tegenwoordig mode om vroeg pressie te geven. Als je het goed kan, prima. Maar als je het niet kan, niet doen", zegt Advocaat.

Feyenoord staat op een tweede plaats met drie punten achter Ajax, de koploper. "Het ziet er goed uit. We staan tweede. Maar de prijzen worden pas op het einde verdeeld, en het is een heel lang seizoen met de beker en nog achttien wedstrijden. Maar dit is een mooi plaatje."

De landstitel lijkt haalbaar voor Feyenoord, al denkt Advocaat daar nog niet aan. "Ik droom niet meer zoveel. Die tijd heb ik gehad. We hebben zestien wedstrijden gespeeld, we hebben de laatste drie gewonnen, waarvan de laatste (tegen PEC, red.) niet geweldig was. Voor kerst verloren we van Vitesse en was Feyenoord nog afgeschreven. We willen zo lang mogelijk meedoen. We willen in ieder geval Europees voetbal halen en ver komen in de beker, maar laten we nu niet weg gaan dromen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de wedstrijd?

Ajax
79%
Gelijkspel
8%
Feyenoord
13%
(1003 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws