Ten Hag ziet verbeterpunt voor Ajax richting Klassieker: 'Dat moet de les zijn'

Ten Hag ziet verbeterpunt voor Ajax richting Klassieker: 'Dat moet de les zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 17:49vr 15-01-2021 om 17:49

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 17:52vr 15-01-2021 om 17:52

Erik ten Hag heeft zin in de Klassieker, die zondag op het programma staat. De oefenmeester ziet nog wel een duidelijk verbeterpunt voor zijn formatie richting die wedstrijd.

"Het is toch Amsterdam tegen Rotterdam, de nummer één tegen de nummer twee", zegt Ten Hag tegenover de clubkanalen van Ajax. "Natuurlijk leeft dat. Dat gaat de komende uren alleen maar toenemen. Dit is ook een geweldige graadmeter voor ons, om te kijken waar we staan.”"

Het zal voor Ajax geen makkelijke opgave worden om Feyenoord te verslaan, voorspelt Ten Hag. "Zondag wordt een zware opgave tegen een heel vastberaden Feyenoord. Daar kijken we met zijn allen naar uit. Wij willen iedere wedstrijd winnen. Goed is niet goed genoeg."

Ten Hag heeft met Ajax duidelijk strijdplan. "Het is belangrijk dat we er bovenop klappen vanaf de eerste minuut', vindt de vijftigjarige coach. "Je moet tempo in de wedstrijd krijgen, dat moet de les zijn uit de wedstrijd tegen PSV, met name. Het mag je niet overkomen dat je snel achter komt. Daar kunnen wij mee omgaan, maar andersom is het vele malen makkelijker. Dan kom je beter in de wedstrijd en groei je door.

Ten Hag denkt niet dat het gemis van supporters invloed zal hebben op de uitslag van de wedstrijd. "We zijn daaraan gewend. Dat is het hele jaar al zo. Inmiddels gaan wij ermee om. Dat zullen we zo goed mogelijk moeten doen. Het geeft natuurlijk een andere sfeer. We missen de fans en de beleving, maar we moeten ermee dealen. Dat doen we dan ook."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws