Almere met vijfklapper naar de koppositie, Go Ahead maakt gehakt van MVV

15-01-2021 22:50
34

Almere City heeft vrijdagavond nogmaals bevestigd dat het dit seizoen een serieuze kanshebber op promotie naar de Eredivisie zal zijn. De Flevolanders scoorden er op bezoek bij Jong AZ lustig op los: 2-5.

Jong AZ - Almere City 2-5
Na 45 minuten had Almere er al vier in liggen. Frederik Helstrup, Thomas Verheydt, Damon Mirani en Mees Kaandorp scoorden voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen, die ook zag dat zijn keeper geweldig in de fout ging in de eerste helft. Daar profiteerde Jelle Duin van door te scoren, maar dat was geen aanzet tot een magistrale comeback.

Na de rust maakte Oussama Bouyaghlafen er namelijk nog 1-5 van, waarna Jong AZ meer leed bespaard werd en Des Kunst vlak voor tijd zelfs nog mocht scoren. Duidelijk is in ieder geval wel dat Almere dit seizoen een ploeg is om rekening mee te houden, want zij staan nu tijdelijk aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur kan zondagmiddag met een zege bij NEC de koppositie weer overnemen.

Go Ahead Eagles - MVV 3-0
Vanaf minuut één was duidelijk dat MVV nergens recht op had in de Adelaarshorst. Go Ahead kreeg alle ruimte om te voetballen en doelpunten te maken en maakte er uiteindelijk drie. Sam Beukema, Erkan Eyibil en Sam Hendriks kregen die treffers op hun naam, waardoor de Eagles plek vijf overnemen van NEC. MVV stelt dit seizoen teleur en is de nummer zeventien.