Breaking news

Man City blijkt toch niet onaantastbaar: Man U beëindigt serie van 21 (!) zeges

Twente verwacht financiële injectie: 'Krijgen percentage als Ajax hem verkoopt'

Twente verwacht financiële injectie: 'Krijgen percentage als Ajax hem verkoopt'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 23:10vr 15-01-2021 om 23:10

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 11:43za 16-01-2021 om 11:43

FC Twente denkt in de zomer van 2021 geld in het laatje te krijgen door de huurspelers die ze nu in de selectie hebben. Technisch directeur Jan Streuer heeft er voor gezorgd dat er diverse doorverkooppercentages zijn vastgelegd.

De Tukkers liepen in 2017 veel geld mis toen Enes Ünal, die gehuurd werd van Manchester City, door die club voor veertien miljoen euro verkocht werd en er geen sprake was van een percentage voor Twente. "Dat willen we nu niet meer", zegt Streuer dan ook tegen Voetbal International. "Als Danilo na dit seizoen wordt verkocht, krijgen we een percentage mee. Bij Ebuehi hebben we een optie tot koop en dat wordt interessant op het moment dat er voor hem een goede club komt."

Daarnaast rekent de ervaren technische man van de club uit Enschede op een vertrek van Joël Drommel. "Hij wilde afgelopen zomer eigenlijk al weg. Hij heeft het naar zijn zin, maar is sportief toe aan een volgende stap. Joël is zeer stabiel en maakt nog maar weinig fouten. In Nederland, met Jasper Cillessen als nummer één, kan Drommel gewoon eerste keeper worden van het Nederlands elftal. Maar we halen hem alleen gaan naar een goede club voor een goed bedrag."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Danilo het nog redden bij Ajax?

Ja
28%
Nee
72%
(4217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws