Schmidt wijst op Lewandowski en Boadu: 'Dat heb ik bij ons amper gezien'

Schmidt wijst op Lewandowski en Boadu: 'Dat heb ik bij ons amper gezien'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 07:56za 16-01-2021 om 07:56

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 11:38za 16-01-2021 om 11:38

PSV-trainer Roger Schmidt verwacht na de remise tegen Ajax en de nederlaag tegen AZ meer van zijn spitsen. Volgens de Duitser moet Robert Lewandowski als voorbeeld dienen voor Donyell Malen en Eran Zahavi.

"Lewandowski is momenteel de beste van de wereld. Maar hij is elke wedstrijd bezig alsof hij nog niks heeft bereikt", zegt Schmidt in het Algemeen Dagblad. "Hij werkt als een paard en heeft behalve een fysieke ook een mentale focus. Hij weet: in de laatste 20 tot 30 meter van het veld móét ik constant bezig zijn en móét ik als spits investeren. Vollsprints, tempowisselingen en andere loopacties."

AZ had woensdag geen enkele moeite om door de eerste druk van PSV heen te spelen. Die was er nauwelijks met Malen en Zahavi. "En als ze het voorin bij ons niet goed afjagen, komen daarachter Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario als middenvelders ook te laat. Een goede speler als Teun Koopmeiners; geef die twee seconden tijd en hij legt de ballen neer waar hij ze hebben wil", zegt Schmidt over de 1-3 nederlaag.

De PSV-coach wijst op de belangrijke Vollsprints van Myron Boadu in aanloop naar beide treffers. "Zo'n hakbalgoal van Koopmeiners, dat is eens in de twintig jaar. Maar waar het om gaat: zij dwingen af dat ze überhaupt in die posities komen. Dat heb ik bij ons amper gezien."

Volgens Schmidt is het een ontwikkelingsproces. "Lewandowski is nu 32 jaar. Op zijn 21ste deed hij ook nog niet wat hij nu doet toen hij bij Borussia Dortmund begon onder Jürgen Klopp. Maar er moet wel een grondhouding zijn bij spelers om je te laten sturen. Twee minuten 'even' niet meedoen, en jezelf aan het spel onttrekken, dat kan tegenwoordig eigenlijk al niet meer. Als je ooit op toplevel wilt gaan spelen, in de grote competities, dan moet je een hele wedstrijd 'aan' staan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws