Jansen verdedigt Boadu om 'international onwaardige aannames': 'Wordt uitvergroot'

Jansen verdedigt Boadu om 'international onwaardige aannames': 'Wordt uitvergroot'

16-01-2021 08:27 Laatste update: 11:34
41

AZ-trainer Pascal Jansen neemt het op voor Myron Boadu. De twintigjarige spits van de Alkmaarders is nog geen schim van de bewierookte goalgetter van vorig seizoen. Hij ruziet regelmatig met de bal.

'De aannames in de kleine ruimte bijvoorbeeld moeten beter en zijn een international onwaardig', oordeelt De Telegraaf. "Het wordt nu uitvergroot. Maar neem van mij aan dat ik op het trainingsveld genoeg situaties heb gezien waarin hij heeft aangetoond ook goed met kleine ruimtes om te kunnen gaan", reageert Jansen tegenover de krant.

Volgens de coach van AZ komt het dagelijks aan bod op de training. "Myron moet zich goed voorbereiden in de aanloop naar een balaanname. Hij moet zijn omgeving scannen en zorgen dat hij de oplossing al in zijn hoofd heeft zitten: neemt hij de bal aan of speelt hij deze door. Nogmaals: het komt iedere training terug."

Jansen verzekert dat het geen 'onkunde' van Boadu is. "Oh nee, Myron kan het prima, hij 'heeft' de aanname wel degelijk. Maar het is zaak dat hij het weer beter in de kleine ruimtes gaat doen. Het zit hem in de voorbereiding van de aanname, niet in de techniek", aldus de AZ-coach. "Is hij 'toeschouwer', of is hij écht betrokken op die momenten en is hij klaar om iets te doen? Of het met gemak te maken heeft, durf ik niet te zeggen. Spelers beleven wedstrijden zoals zij die beleven."

PSV-trainer Roger Schmidt prijst Boadu overigens om zijn 'Vollsprints' in de topper van woensdag. Dat miste hij juist bij Donyell Malen en Eran Zahavi.