'Als De Boer zoiets roept krijg je aardig wat berichten, het verraste me wel'

'Als De Boer zoiets roept krijg je aardig wat berichten, het verraste me wel'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 09:12za 16-01-2021 om 09:12

De telefoon van Jerdy Schouten stroomde vol met berichten, nadat bondscoach Frank de Boer bekendmaakte dat hij in beeld is bij Oranje. De 24-jarige middenvelder van Bologna hoopt dat hij daadwerkelijk wordt opgeroepen.

"Op het moment dat hij zoiets roept, krijg je wel aardig wat berichten", zegt Schouten tegen Voetbal International. "Ik wist het ook niet, het verraste me wel. Maar het is nog geen echte uitnodiging, hè, dat is nog een stap verder. Ik moet het nog afdwingen. Natuurlijk zou het gaaf zijn, dat ga ik niet ontkennen. Toen ik het las, was ik natuurlijk trots."

Voor Schouten was het een bevestiging dat hij op de goede weg is. De Italiaanse kranten schrijven al enige tijd lovend over de Nederlandse controleur, die Excelsior in 2019 voor drie miljoen euro verliet voor Bologna. "Ik lees niet alles, maar hoor het wel. Zeker in Italië zijn ze erg enthousiast. Het waait langzaam over naar Nederland. Ik ben nuchter genoeg en raak er niet van in de war. Ook niet van transfergeruchten. Napoli heb ik ook gelezen, ja, meerdere clubs schijnen me te volgen."

Schouten voelt zich voorlopig op zijn plek bij Bologna. Hij is na Marten de Roon en Hans Hateboer ook een voorbeeld van een speler die furore maakt in de Serie A, maar door de Nederlandse topclubs over het hoofd werd gezien. "Het is te makkelijk om dat de Nederlandse topclubs te verwijten. Uiteindelijk komt talent altijd wel bovendrijven. Dit is het gevolg van de keuze die ik heb gemaakt en die zij hebben gemaakt. Dat is prima, daar zullen redenen voor zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws